Bestil Nepalesisk Takeaway!

Nepalesisk

Nepal 

Nepal betegnes også som landet “på verdens tag”, smukt placeret i Himalayabjergene og en oplevelse helt for sig med sin skønne, skønne natur, som ikke findes lige andre steder. Og ja, bjergene er det første, som alle tænker på når Nepal bliver nævnt. Dette skyldes også, at verdens højeste bjerg, Mount Everest er beliggende på grænsen mellem Nepal og Kina. Men lad dig ikke snyde. Nepal er meget mere end bjerge og bjergbestigning!  

Her møder du et nøjsomt og venligt folk, som gerne viser frem af deres kulturarv, her under også deres madkultur. En af grundstenene i den nepalesiske kultur er, at man skal være høflig over for hinanden. Kommer der gæster, bydes de altid på mad og de må ikke hjælpe med at rydde op efter maden!  

 

Klassiske retter fra Napal 

Nepal er et stort land med mange mennesker, og stor forskel på hvordan man bor. Der er alt fra klassisk storbyliv i Kathmandu til det mere nøjsomme liv langt oppe i bjergene. Men der findes retter, som er så klassiske for nepaleserne, at de gå igen i hele landet.  

Dal bhat med takari - Nærmest den nepalesisk nationalret. Dal er en tyk linsesuppe og bhat er ris. Takari er en grønsagsblanding, som serveres, som tilbehør, når det skal være ekstra fint.  

Dal – Linsesuppe   

Roti - Et fladbrød. Bruges i nogle retter i stedet for ris. Brødet bages på en pande, lige som vi kender det med pandekager her i Danmark. Brødet buges ofte til at samle maden op med, når man spiser med fingrene.  

Momo - Nepalesernes udgave af dumplings. Små fyldte dejkugler, som enten dampes eller dybsteges i olie. Fyldet er meget varieret fra egn til egn. Momos er også oplagte som en vegetar ret.  

Sel roti – Et traditionelt ringformet risbrød, som har en sød smag.  

Chow mein – En af hverdagsfavoritterne i Nepal. Friturestegte nudler med grøntsager. Inspirationen kommer klart fra Kina

Generelt kan man godt sige, at maden også er inspireret af de nærliggende lande, som Kina, Indien og Tibet. Dette sker ofte, nu hvor der er så mange mennesker, som rejer mere rundt, end man gjorde før i tiden.  
 

Restauranter med mad fra det nepalesiske køkken hos EatMore 

Hos EatMore arbejder vi til stadighed på, at få nye spændende samarbejdspartnere, så der kommer helt sikkert også en restaurant med nepalesisk take away mad nær dig på et tidspunkt.  

  • Currybox, København N. Skønt køkken med en god kombination af Indisk og nepalesisk mad. 

 

I mellemtiden vil vi foreslå dig at se nærmere på mad fra det Kinesiske køkken eller måske det indiske. Men vi har mange forskellige køkkentyper at vælge imellem. Du finder oversigten over køkkentyper lige her

Er du interesseret i at finde en lokal restaurant nær dig, kan du nemt søge på postnummer på forsiden eller du kan søge via bynavnet på denne side.  

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Pizza
Glutenfri
Amerikansk
Indisk
Burger
Grill

Nepalesisk Takeaway