Bestil Italiensk Takeaway!

Italiensk

Det italienske køkken har udviklet sig meget gennem århundrederne. Dette er en meget forbløffende kendsgerning, at det land, der hedder ”Italien” i dag, først blev officielt dannet før det 19. århundrede, og det italienske køkken kan således hævde, at det kommer til det 4. århundrede f.Kr. Italiensk køkken er et resultat af forskellige påvirkninger gennem århundrederne, som inkluderer nabolandregioner, erobrere, høje profilerede kokke og politiske omvæltninger førte til dannelsen af, et konkret køkken i dag kendt som en af de førende køkkener i verden kaldet italiensk køkken.

Romerne i de tidlige aldre værdsatte ikke ingredienser af høj kvalitet. De ansatte således de bedste bagere fra græsk til at fremstille deres brød, importeret pecorini fra Sicilien, da sicilianerne blev betragtet som de bedste ostefabrikanter. De var også kendt som værende fremragende opdræt af geder til slagteri og havebrug af artiskokker og purre.

I middelalderen indfaldt muslimerne Sicilien i det 9. århundrede, hvad der i dag er kendt som Nordeuropa blev angrebet af vikingeangreb. Sicilien havde allerede nået en masse af de kulinariske traditioner fra de kulinariske traditioner i Rom og Athen, den meget civiliserede kultur kombineret med det sicilianske køkken for at bringe det første rigtige italienske køkken. Araberne indførte spinat, mandler og ris.

Romerne blev betragtet som mestre af konserveringsteknikker, som var en nødvendighed, da køling ikke var opfundet. De to typer konservering var enten kemisk eller fysisk. Kød og fisk ville være røget, tørret eller opbevaret på is. Salt blev brugt til at konservere genstande som pickles, sild og til at kurere svinekød. Rodgrøntsager blev også konserveret i saltlage, efter at de var blevet kogt. Andre genstande, der blev brugt til konservering af fødevarer, omfattede olie og eddike til nedsænkning af animalske proteiner i deres egne, forkalkede, gengivne fedt. Sprit, honning og sukker blev brugt til konservering af frugter.

De nordlige regioner i Italien begyndte at vise en blanding af tysk og romersk kultur, mens den sydlige del afspejlede påvirkningerne af arabisk kultur, da araberne kontrollerede meget af Middelhavets handelsruter, da sådan meget af Middelhavskøkkenet har været et resultat af arabiske handle.

I løbet af det 16. århundrede blev makaronerne kogt i en caponbestand, der var aromatiseret med safran, hvilket viser den arabiske indflydelse på det italienske køkken.

Den tidlige moderne æra af italiensk køkken blev påvirket af domstolene i Firenze, Rom, Venedig og Ferrara, som var integrerede faktorer, der førte til oprettelsen af den fine madlavning i Italien.

Det italienske køkken skabte en stor diversificering i den moderne tid, hvad der i dag blev kendt som Italien blev styret af Frankrig, Spanien og Østrig i løbet af 1700-tallet. I begyndelsen af det 18. århundrede begyndte de kulinariske bøger i Italien at vise den virkelige regioanalisme af italiensk køkken for at italienske kokke bedre kunne vise stoltheden i deres regioner i stedet for det høje køkken i Frankrig, Spanien og Østrig. Efterhånden som århundrede skred frem steg køkkenet i størrelse, popularitet og hyppighed.

I løbet af 1700-tallet boede bønderne på en diæt, der bestod af tunge fødevarer. Taget mere som et skridt mod det høje køkken i Italien, som var mere raffineret og delikat, gav denne diæt bønderne deres egen identitet. Mange bønder måtte overleve ved at spise rådne fødevarer og mugne brød for at overleve.

Hvad har du lyst til?

Burger
Tyrkisk
Italiensk
Amerikansk
Grill
Indisk