Bestil Kurdisk Takeaway!

Kurdisk

Det kurdiske køkken 

Kurdistan er beliggende tæt på Tyrkiet, Syrien og Iran, en spændende placering, som også har sat sit præg på det kurdiske køkken.  

Kurdistan kan ikke løbe fra deres geografiske placering. I det kurdiske køkken ses tydelige sammenfald med retter og traditioner fra det tyrkiske køkken og det iranske køkken. I store træk, kan man faktisk sige, at mange af retterne i området til dels kan spores tilbage til det osmanniske riges madkultur.  

 

Traditionel kurdisk mad 

Forskellige frugter, grøntsager og friske urter udgør en stor del af den kurdiske menu. Dette skyldes, at landet er så rigt på deres egne frugter og grøntsager, som f.eks. granatæbler, figner, valnødder og druer. Desuden er kød som lam og kylling yderst populære til de forskellige retter.  

Morgenmaden er ofte det lækre naanbrød, som også kenders i nabolandene. Dette serveres sammen med ost, honning, yoghurt og et glas sort the. Frokosten består ofte af lam og grøntsager, kogt med tomater og serveret med naan brød eller ris til.  

 

Et par eksempler på klassiske retter kunne være:  

Maqluba - En yderst traditionel ret med kød, ris og stegte grøntsager placeret i en gryde, hvor fra retten vendes ud og serveres på hovedet. Der af navnet Maqluba = Vendt på hovedet. 

Xavra - Fyldte brød med oksekød. 

Dolmere - En ret bestående af kødfars indpakket i vinblade. Denne ret ses også i det græske køkken  

Kød- og rodfrugtsuppe 

Kurdisk linsesuppe 

Kardemommekage 

Bulgur-pilaf 

Alt i alt er det kurdiske køkken en rigtig smeltedigel af retter fra mange lande. Men også et spændende køkken med en stor variation i maden. Bestemt et køkken, som vi vil anbefale dig at prøve mad fra næste gang du bestiller take away mad.  

 

Kurdisk mad som take away hos EatMore  

Vi arbejder hele tiden på at udvide vores sortiment af take away mad. Vi ønsker at kunne tilbyde mad fra så mange forskellige køkkener som muligt, her under også det kurdiske. Når vi en dag finder de helt rigtige samarbejdspartnere vil de fremgå af siden her. Følg evt. med på vores Facebook side for mere information.   

Indtil da vil vi anbefale dig at se nærmere på det libanesiske, det tyrkiske og det græske køkken. Men du er naturligvis også hjerteligt velkommen til at lade dig inspirer af alle vores køkkentyper. Vi har rigtig mange fantastiske samarbejdspartnere, som står klar til at lave den bedste take away til dig. Du bestiller nemt lige her på vores mobilvenlige side.  

Find evt. din nærmeste take away leverandør, ved at søge på postnummer på forsiden.

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Sushi
Burger
Amerikansk
Grill
Italiensk
Glutenfri