Bestil Libanesisk Takeaway!

Libanesisk

Det libanesiske køkken 

Skønne, skønne Libanon, landet ved middelhavet, som har gået så meget igennem men som nu er kendt for det dejlige varme middelhavsklima, god mad, venlighed og masser af charme.  

Libanon er landet, midt mellem Vesten og Mellemøsten. Her finder du både de traditionelle hyggelige basarer, men også promenader med vestlige butikker side om side med tusinde år gamle cedertræer. Helt klar et besøg værd. Har du ikke lige mulighed for det, vil vi i stedet anbefale dig at prøve maden fra det libanesiske køkken som take away her hjemme.  

Maden er, som hos de andre lande i området, Tyrkiet, Syrien, Jordan og Israel, kendt for masser af smag og brug af skønne råvarer. Særligt anvendt i det libanesiske køkken er krydderurter, granatæble, mynte, kanel og citron. Disse sørger for en frisk smag til maden, som aldrig må blive totalt domineret af de stærke krydderier.  

 

Nogle af de klassiske retter  

En del af de klassiske retter som du finder hos vores samarbejdspartnere, går lidt igen, da de forskellige lande i Mellemøsten, har retter som minder meget om hinanden. Men det gør jo bestemt ikke noget, når der er tale om super velsmagende retter, som egner sig fantastisk til take away

 

Lidt eksempler:   

Manaeesh - Små flade brød med forskellige slags fyld, lidt alle en pizza. Serveres ofte til morgenmad eller frokost.  

Labneh - Rørt yoghurt. Bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, kan smøres på en sandwich eller bruges som dip til grøntsager brød og kiks. 

Baba Ganoush - En frisk, cremet og super lækker auberginedip. Velegnet til grøntsagsstænger, til sandwich og tortillas

Tabbouleh - En skøn salat med bulgur, persille, tomat, citron, olie og mynte.  

Shawarma – Spidstegt kød af forskellige typer. Også kendt fra det tyrkiske køkken.  

Foul - Hestebønner knust og blandet med kikærter, tahina. Serveret med grøntsager og brød 

Hummus - Mosede kikærter, citron, hvidløg, tahina. Serveret med brød 

Msabaha - Kogte kikærter, citron, hvidløg, tahina. Serveret med brød 

Fatteh - Kogte kikærter serveret med ristet brød, yoghurt, kød og nødder 

Falafel - Stegt vegetariske frikadeller, som er kendt i Mellemøsten, men oprindeligt stammer fra Egypten.  

Lahma Ajun / Lahmacun (også lahmajun og andre stavemåder) - Et rundt, tyndt stykke dej toppet med hakket kød (oftest oksekød eller lam), hakket grøntsager og urter inklusive løg, tomater og persille samt forskellige krydderurter. 

 

Alt i alt et skønt varieret køkken, hvor maden ofte serveres i små skåle, så man har mulighed for at smage på mange forskellige retter i et måltid. Helt klar en køkkentype, som vi her hos EatMore vil anbefale dig at prøve maden fra.  

 

Libanesiske restauranter hos EatMore 

Her hos EatMore er vi superglade for, at vi har en del Libanesiske restauranter imellem vore samarbejdspartnere. Vi elsker når vi kan give vore kunder mulighed for et bredt udvalg af skøn take away mad med sjæl, smag og charme. Her har vi fremhævet et par stykker, men der kommer hele tiden nye til, så se endelig den komplette liste igennem her på siden.  

 

Men husk, vi har også mange andre spændende køkkentyper, som du kan vælge din take away fra. Hvad med græsk? FranskSpansk? Eller hvad med en omgang lækker sushi?

Uanset hvad du vælger, så er det bare at bestille nemt lige her på vores mobilvenlige bestillingsside, og så sørger vores fantastiske samarbejdende restauranter for at klare resten for dig. Du kan finde mere om de enkelte restauranters muligheder for afhentning, levering og åbningstider på restaurantens egen side.  

Du finder nemt en restaurant nær dig. Søge på postnummer på forsiden af EatMore eller søg via bynavn på forsiden.  

Velkommen.  

Hvad har du lyst til?

Glutenfri
Italiensk
Grill
Sushi
Tyrkisk
Pizza