Bestil Indisk Takeaway!

Indisk

Indisk køkken afspejler en historie på 8.000 år med forskellige grupper og kulturer. Indisk køkken er kendt for at være forskelligartet, gammel og gennemsyret af tradition. Indien er kendt for at være et af de største lande i verden, men i historien har det handlet om andre kulturer, og de har også påvirket det indiske køkken. Kendt for at have de mest varierede fødevarer er det kendetegnet ved dets subtile og sofistikerede brug af de mange grøntsager, korn, frugter og krydderier, der vokser over hele landet. Nogle af de mest populære krydderier, der bruges i det indiske køkken, er fed, ingefær, safran og koriander. En af de mest centrale dele af den indiske pulserende historie er det vidunderlige køkken. I indisk historie har frugt og grønsager været grundlaget for indiske diæter. Over tid er fødevarer i Indien gradvist bevæget sig mod vegetarisme på grund af de udbredte og forskellige religioner i regionen.

Klimaet varierer over hele landet, og de forskellige regioner er kendetegnet ved forskellige fødevarevaner baseret på, hvad der findes lokalt. Den vigtigste forskel i køkken, der er knyttet til klima, er den type korn, der konsumeres. Hvede dominerer i den nordindiske kost, mens ris er et nøglekorn i Sydindien. Der er mange forskellige sorter af hvedebrød i Nordindien. I Nordindien har det forskellige sæsoner sommer, regntid og vinter, som bringer ændringer i sæsonbestemte grøntsager, der er tilgængelige, mens det i syd er fugtigt og varmt hele året uden store ændringer i de typer grøntsager, der er tilgængelige. Den mest almindelige grøntsag i Syden er rødder, rå bananer og bladgrøntsager.

For at forstå forskellen i det indiske køkken skal man prøve individuelle retter, da de alle varierer. Overalt i landet er den traditionelle diæt ekstremt sund, idet grøntsager og korn udgør størstedelen af forbruget. Fisk og kød spises i meget små mængder sammen med hvede og ris. Krydderier bruges normalt meget af tiden til at sikre medicinsk værdi såsom gurkemeje.

Hvad har du lyst til?

Burger
Grill
Tyrkisk
Pizza
Indisk
Vegetarisk