Bestil Spansk Takeaway!

Spansk

Det spanske køkken 

Det spanske køkken er et varieret køkken, da landet er relativt stort og der findes mange lokale retter. Maden er som udgangspunkt sund, varieret og fuld af smag! 

Tapas er en af de ting, som mange af os forbinder med Spanien, og som vi virkelig har taget til os her i Danmark, når vi rigtig skal hygge med gode venner om maden.  

Tapas er små fine, udvalgte spanske retter serveret samtidig. De anvendes ofte som små hyggelige appetitvækkere, men kan også fint sættes sammen som et hovedmåltid. Der er mange forskellige små rette at vælge imellem når man ønsker at servere Spansk tapas.  

 

Typiske retter fra det spanske køkken 

En del af retterne er så populære at de også er kendte uden for Spanien og ofte er en vigtig del af menuen på en spansk restaurant herhjemme. En del af disse retter finder du herunder. Mange af de spanske nationalretter serveres ofte som en del af en større tapas ( https://da.wikipedia.org/wiki/Tapas)  

Paella - Skøn ret, som oprindeligt stammer fra Valencia. Fantastisk risret med grønne bønner, kylling og kanin, tomater og dejlige krydderier.  

Jamón - Lufttørret skinke. Helt klart en nationalspise i Spanien og det smager jo også fantastisk! De tyndt skårne skiver af den lufttørrede skinke spise som en del af tapas eller i en sandwich.  

Pintxos - Små mundrette retter, serveret på et stykke brød. Lidt lige som vi kender det fra pindemadder. Findes i klassiske varianter, men også mere moderne gourmet varianter.  

Tortilla – I Spanien er dette en enkel omelet. Findes i et utal af varianter med forskelligt fyld, som champignoner, pølser og peberfrugt. Den helt klassiske variant består af æg og kartofler. 

Gazpacho - Skøn, velsmagende tomat suppe, som modsat andre supper serveres kold. Retten stammer oprindeligt fra Andalusien.  

Croquetas - Små fine runde boller, som typisk består af skinke eller torsk, med en fed bechamelsauce omkring og dyppet i rasp og til sidst friturestegt.  

Cocido Madrileño - Klassiske gryderet fra Madrid. En lækker suppe bestående af kikærter, grøntsager, okse- eller svinekød og kylling samt pølse.  

Ensaïmada - Sød, wienerbrødslignende kage, som opstod på Mallorca. 

Oste – Forskellige ost er en stor del af et veldækket tapasbord og findes i mange varianter. En af de kendte og foretrukne er Manchego-osten. 

Sangria – Ikke lige en ret! Men så stor en del af det spanske køkken, at den må med her. Sangria er den mest kendte sommerdrik i Spanien og kendt i det meste af verden. Men pas på! 

Dadler med blå ost og lufttørret skinke – En oplagt del af et tapasbord. En nem og hurtig lille bid, som stammer fra Montana. 

 

Men listen kunne være meget længere. Der findes som sagt et hav af små retter, som er oplagte til et veldækket tapasbord. Alt i alt er det spanske køkken oplagt til en hyggelig aften sammen med gode venner. Maden ligger op til, afslapning, hygge og tid til hinanden og en god snak. 

 

Vi arbejder på at få restauranter med, som har specialiceret sig i det spanske køkken, i mellemtiden kan vi måske friste med mad fra det italienske køkken, det franske køkken eller den skønne mad fra Grækenland. Alt sammen mad fra Middelhavsområdet.  

Har du slet ingen ide om hvilken menu du har lyst til i dag, finder du den samlede liste med køkkentyper lige her.  Alternativet kan du søge på en restaurant nær dig, enten ved at søge via postnummeret på forsiden af EatMore eller ved at søge i denne liste med bynavne.  

Uanset hvilken restaurant de vælger, bestiller du nemt din take away via vores mobilvenlige side her, og restauranten står klar til at servicere dig bedst muligt.  

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Grill
Indisk
Vegetarisk
Burger
Amerikansk
Pizza

Spansk Takeaway