Bestil Italiensk Takeaway!

Italiensk

Det italienske køkken 

Skønne Italien, støvlelandet, med et fantastisk klima, venlige mennesker og et køkken man aldrig bliver træt af at spise mad fra! Og så er mange af de italienske retter faktisk sunde

Nogle af de klassiske retter 

  • Pasta 
  • Pizza 
  • Focaccia - Det italienske madbrød med forskelligt fyld på toppen 
  • Lasagne 
  • Italienske kødboller og tomatsovs (du ved den med Lady og Vagabonden fra Disney). 
  • Minestrone suppe og tomatsuppe 
  • Tiramisu 
  • Pasta carbonara 

 

En af grundstenen i det italienske køkken er få, enkle ingredienser af udelukkende høj kvalitet. Med dette kan italienerne frembringe de mest fortryllende retter, som vi alle elsker og som er blevet klassikere over hele verden. Se f.eks. bare retterne herover.  

De ingredienser, som er mest brugt i de italienske retterne er: tomater, pasta, ris, asparges, pistacienødder, pinjekerne, oliven, trøfler og ost i mange varianter. Men dette kan svinge en del fra landsdel til landsdel.  

Det italienske køkken bliver populært 

Det var faktisk først i 1970’erne, at den italienske mad blev så kendt uden for Europa. Dette blev hjulpet godt på vej af amerikanske film som f.eks. Godfather.  

Efterhånden som den italienske mad er blevet populær i hele verden, har den naturligvis ændret karakter og tilpasset sig de forskellige landes traditioner. Se f.eks. bare på pizzaen. Oprindeligt var den italienske pizza en tynd bund med højst 2-4 ingredienser på toppen, og så blev den bagt i en stenovn. I dag er en pizza i USA ensbetydende med en relativt tyk bund, fyldt til randen med mange slags topping og rigeligt ost. Desuden har amerikanerne udviklet deep paan eller deep dish pizzaen. I Danmark er vi også hoppet på bølgen med godt fyldte pizzaer. I Polen overhældes stort set alle pizza varianter ved servering med en ketchupagtig tynd tomatsovs.  

Men uanset hvordan de enkelt lande i dag serverer pizza, stammer de alle fra den skønne italienske, helt enkle pizza.  

Italienske desserter 

Også her har Italienerne indtaget verden med deres fantastiske italienske is, desserten tiramisu og creme caramel. Ostebord med et hav af forskellige ost er også populært som dessert. Der findes mange skønne italienske oste, de er dog ikke så kendte i Verden som de franske oste. 

Italienske vine 

Men italienerne er ikke kun fremragende til at lave god mad. Italien er også verdens største vinproducerende land. Så der er virkeligt mange at vælge imellem og også mange kendte imellem. Enkelte af vore samarbejdende restauranter har også vin som take away, så fuldend dit italienske måltid med en god italiensk vin til.  

Italienske restauranter hos EatMore 

Vi er så heldige, at vi har rigtig mange italienske restauranter som vore samarbejdspartnere. Det er vi super glade for her hos EatMore, for kun på den måde kan vi hjælpe dig på bedste måde. Vi har faktisk så mange, at vi har svært ved at fremhæve nogen, men her er et par stykker og så vil vi henvise til den samlede liste herunder. 

 

Var det alligevel ikke italiensk du havde lyst til i dag, kan vi måske friste med mad fra en af følgende køkkentyper: græsk, fransk, spansk eller hvad med en omgang lækker sushi

Men vi har selvfølgelig også mange skønne restauranter som står klar til at lave en lækker pizza, ½ grill kylling eller en skøn vegetarisk ret til dig.  

Du finder nemt en restaurant nær dig, enten ved at søge på postnummer på forsiden af EatMore eller via bynavn.  

Velbekomme. 

Hvad har du lyst til?

Amerikansk
Italiensk
Pizza
Burger
Grill
Glutenfri