Bestil Fransk Takeaway!

Fransk

Det franske køkken 

Mange har nok deres egen mening om, hvad der er typisk i det franske køkken, men modsat af hvad mange tror, så er det franske køkken faktisk et meget varieret køkken. I store træk kan man se, at hver region i Frankrig har deres egne traditioner og retter i køkkenet. Et par eksempler:  

Det nord vestlige Frankrig – Her anvendes meget smør, crème fraiche og æbler.  

Provence, det sydøstlige Frankrig – Her anvendes ofte olivenolie, krydderurter og tomater. 

Det sydvestlige Frankrig – Anvender meget andefedt, foie gras og Karl Johan svampe. 

Nord øst Frankrig – Her minder maden en del om den Tyske madkultur, og ingredienser som fedt, pølser og øl er ofte anvendt. 

Dog er forskellen fra region til region ikke så stor i dag, som den var en gang, da mange rejser og flytter mere rundt end før i tiden og tager deres egne traditioner med sig.  

 

Det klassiske Franske køkken uden for Frankrig 

Når vi oftest tænker på det franske køkken, så tænker vi på de fine restauranter fra Paris hvor maden laves af kendte kokke og serveres til relativt høje priser. Hvem kender f.eks. ikke Michelin guiden? Men det franske køkken, er som skrevet oven for, meget mere end det.  

 

Typiske dele af et måltid i det franske køkken 

Selvom det franske køkken er så varieret, er der alligevel enkelte elementer som er så fast en bestanddel, at mange af os automatisk tænker på dem når vi tænker på det franske køkken. 

 • Vin 
 • Ost 
 • Croissanter   
 • Kaffe 
 • Baguettes 
 • Frølår 
 • Snegle 
 • Soufflé 
 • Bouillabaisse, den franske fiskesuppe 
 • Coq au vin, skøn ret med kylling 
 • Crème brûlée, fantastsk fransk dessert     

 

Det nyere franske køkken 

Som alle andre lande udvikler det franske køkken sig hele tiden. Tendensen er lige nu, at de franske restauranter henter inspiration fra det kinesiske og det nordafrikanske køkken. Men som med alle andre traditioner tager det tid før ændringen er en tradition. Men som sagt, blive ikke overraske hvis du hos en af vore samarbejdspartnere møder spændende fransk mad med et tvist af Kina eller Nordafrika. Det betyder blot, at restauranten er med på de sidste nye tendenser. 

 

Fransk mad som take away 

Som du kan se, er det franske køkken meget mere end de fine og fornemme retter fra de dyre restauranter i Paris. Der findes også fantastiske franske retter, som er fortrinlige som take away mad. Vi arbejder til stadighed på at finde disse restauranter og få dem med her hos os, så vi han tilbyde dig endnu flere køkkentyper at vælge imellem. Indtil da kan vi måske friste med mad fra de italienske eller det spanske køkken. Eller hvad med mad fra det Marokko eller Kina når nu det er fra disse køkkener de franske køkkener lader sig inspirere i disse år. 

Følg med på vores Facebook side så er du altid orienteret om hvad der sker.  

Du finder alle vore andre spændende køkkentyper med lækker take away mad lige her - Køkkentyper. Uanset hvilket køkken og hvilken restaurant du vælger at bestille din næste take away mad fra, så bestiller du nemt maden her på vores mobilvenlige side.  

Find nemt en restaurant nær dig ved at søge på postnummer på forsiden af EatMore.dk

Velkommen. 

Hvad har du lyst til?

Italiensk
Glutenfri
Amerikansk
Pizza
Sushi
Tyrkisk

Fransk Takeaway