Bestil Græsk Takeaway!

Græsk

Smagen af sol og sommer i Grækenland

Sol, sommer, skønne minder og sand mellem tæerne. Sol i ansigtet og den skønneste mad på en græsk taverne. Ja, hvem ville ikke gerne snuppe den næste flyver til Grækenland?  

En flyver kan vi ikke helt klar, men vi lover dig, at maden fra vore samarbejdende græske restauranter helt sikkert får minderne frem. Græsk mad ER bare skøn - Og så er den langt hen ad vejen også sund

 

Ofte anvendte ingredienser i det græske køkken 

Nogle af de ingredienser grækerne bruger meget er – Oliven, olivenolie, lam, tomater, ost, aubergine, fisk og skaldyr. Lokale ingredienser som bare gør oplevelsen endnu bedre. Vidst du f.eks. at Grækenland er verdens tredje største producent af olivenolie? Og de er også gode til selv at bruge den. I gennemsnit bruger hver græker 20 liter olivenolie om året. Til sammenligning er tallet for Danmark 1 liter.  

 

Klassiske retter fra Grækenland 

Nogle af de helt klassiske retter, som der altid skal smages på de lokale taverne i Grækenland er disse: 

Calamari - Sprød og lækker, friturestegte blæksprutter. En absolut favorit hos de fleste. 

Græsk salat - Kan spises til næsten alt og består i sin enkelhed af salat, friske tomater, basilikum, løg, oliven, ost og den skønneste dressing til.  

Tzatziki - Den græske dressing som alle kender. Bruges som tilbehør til mange forskellige retter og smager skønt til det meste.  

Saganaki - Ganske enkelt er det faktisk paneret, friturestegt ost. Det lyder ikke af meget, men prøve det! 

Dolmades – De kendte små “pakke” eller ruller. Hovedingrediensen er ris, men de fås både med og uden kød. Så her er også en mulighed til vegetarerne. Det grønne som er om dolmades er fine vinblade.  

Stegte auberginer – Auberginer er en populær ingrediens i Grækenland. Enten serveret som sprød stegte eller i en moussaka.  

Osteboller – En klassisk lille ret, som er god som tilbehør til mange andre retter.  

Rejer – Serveres i mange varianter og ofte som en lille forret eller en del af en buffet.  

Souvlaki - Grillede spyd med enten svinekød, lammekød eller kylling. Ofte serveres der grillede grøntsager til denne ret.  

Og så lige et par desserter til sidst for fuldende oplevelse: 

Baklava - Dette er måske verdens bedste kage! En sød kage fyldt med nødder. Smager endnu mere fantastisk sammen med en god vaniljeis.   

Loukoumades - Kunne minde om de danske æbleskiver når man ser dem, men de smager af kanel. De serveres ofte sammen med lidt god græsk honning hvilket passer superfint sammen.  

 

Restauranter med græsk mad

Vi lover ikke, at vore samarbejdspartner har alle klassikere nævnt her oven på menuer. Men så har de helt sikkert nogle andre klassiske retter fra det fantastisk græske køkken. Som i mange andre lander kan der også være lokale varianter af retterne. Men dette gør jo kun den kulinariske oplevelse endnu mere spændende.  

Det græske køkken er virkelig et skønt køkken med mange traditioner og fantastisk mad. Vi arbejder hele tiden på, at finde nye spændende restauranter at samarbejde med, så kig forbi en anden gang og se de nye spændende restauranter. 

Er du til mad fra landene i middelhavsområdet, vil vi da også lige nævne muligheden for mad fra vore samarbejdspartnere med italiensk mad, eller hvad med mad fra det spanske køkken. Bevæger vi os længere syd på, er der også mad fra det libanesisk eller marokkansk køkken. Mulighederne er mange her på EatMore.dk. Uanset hvilket kulinarisk køkken du ønsker at bestille mad fra, har du mange muligheder her på forsiden af EatMore. Søg på by eller køkkentype. Det bliver ikke nemmere! Ja, siden er til og med mobilvenlig, så du kan sagtens bestille din næste take away mad fra din mobil lige her.  

Velkommen hos EatMore og vores samarbejdspartnere.

Hvad har du lyst til?

Glutenfri
Burger
Tyrkisk
Amerikansk
Italiensk
Indisk