Bestil Pakistansk Takeaway!

Pakistansk

Et køkken med krydderi og charme 

Det pakistanske køkken er endnu et køkken fyldt med krydderi og charme. En af grundstenene er, som i mange andre eksotiske køkkener brug af store mængder krydderier. Krydderierne smager skønt og giver en masse vitaminer og antioxidanter, hvilket er sundt for kroppen. 

Uanset om man laver linser, grøntsager eller kød, så er der syv forskellige krydderier, som går igen i det pakistanske køkken, disse er: Koriander, kanel, gurkemeje, paprika, chilipulver, spidskommen og kardemomme. 

Ud over disse krydderier anvendes der meget korn og mange kødvarer i det pakistanske køkken, da store dele af Pakistan er super landbrugsområder. 

 

Typiske retter fra det pakistanske køkken 

Med Pakistans placering i verden, kan det ikke undgås, at maden henter inspiration fra det Indiske køkken, så en del af retterne går næsten igen de to lande imellem. Men når der er tale om retter, som er så velsmagende som disse, er det jo nærmest kun en fordel. 

Aaloo Ki Tikki - Pakistanske grøntsagsfrikadeller. Også gode til vegetarer.

Butter Chicken – Klassisk hovedret fra Pakistan. Supersmagfuld som vi også kender den fra det indiske køkken.  

Lam med linser - Indisk lam med linser, mangochutney, mynteyogurt og krydrede naanbrød. Klassisk hovedret i Pakistan. 

Karadhi Chicken – Klassisk hovedret fra Pakistan med masser af krydret kylling, serveret med ris.  

Kofta Curry - Pakistanske kødboller med karry. Serveres som hovedret.  

Awamee - Dej i olie med sukkerlage. Pakistansk dessert. 

Aloo Anday ki Bhujia/Bhurji or Khageena - Nem vegetar ret med røræg, kartofler og karry. Anvendes som morgenmad og middagsmad.  

Mooli Wala Paratha – Let krydret fladbrød, som spises til frokost eller morgenmad. 

Som det ses af ovenstående, er der et væsentligt overlap mellem det pakistanske og det indiske køkken. Dette ses også når vi kigger på vore samarbejdende restauranter. Ofte har de en god kombination af indiske og pakistanske retter på menukortet. 

 

Restauranter med mad fra det pakistanske køkken 

Her hos EatMore er vi så heldige at have nogle fantastiske restauranter som samarbejdspartnere. En del af dem er specialister på mad fra Pakistan. Du finder dem nemt i listen er på siden, men for inspirationens skyld er her et par stykker.  

 

Men tag endelig også et kig på det indiske køkken og de samarbejdende restauranter vi har der. De to køkkentyper minder, som skrevet meget om hinanden, så måske du finder en indisk take away restaurant nær dig. Ellers kan vi måske friste med mad fra det Kinesiske køkken, som også laver lækker mad i stil med det pakistanske køkken. De Kinesiske restauranter har vi en del, som vi samarbejder med. Sidst men ikke mindst, finder du også spændende mad fra det nepalesiske køkken her på siden. Dette er også et spændende køkken som i type minder lidt om det pakistanske køkken.  

Er du helt åben for køkkentype, finder du her den komplette liste med køkkentyper. Ønsker du at finde en restaurant nær dig, søger du nemt via forsiden.

Uanset hvilken type take away du vælger, bestiller du det nemt her på vores mobilvenlige bestillingsside, og restauranten sørger så for resten. Imens kan du slappe af eller få lavet lige det du ønsker.  

Hjerteligt velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Indisk
Amerikansk
Vegetarisk
Tyrkisk
Grill
Pizza