Bestil Vegansk Takeaway!

Vegansk

De fleste kender til begrebet at være vegetar, men det er måske ikke alle der præcist kender definitionen på en veganer, eller for den sags skyld forskellen på en vegetar og en veganer, så det vil vi gerne forklare her.  

Vegetar – Veganer 

En vegetar er, som de fleste ved, en person, som ikke spiser kød fra nogen dyr, men de spiser gerne produkter, som kommer fra levende dyr, som honning, æg og mælkeprodukter. Der er forskellige grunde til at blive vegetar. Nogen vælger det for sundhedens skyld, andre på grund af dyrevelfærden og andre igen for ikke at belaste miljøet unødigt under fremstilling af kødvarerne.  

En veganer derimod, spiser hverken kød fra dyr eller andre produkter fra dyr, som mælk, honning og lignende. Men ikke nok med det. At være veganer er som oftest en livsstil, som omfatter mange aspekter af hverdagen. F.eks. bruger veganere heller ikke produkter, som kommer fra dyr, som læder, silke og lignende.  

Grunde til at leve som veganer 

Lige som ved vegetarerne, er der også hos veganerne flere grunde til at man vælger denne livsstil.  

Sundhed – Et ønske om at styrke kroppen gennem en plantebaseret kost. Ved at udelade kød bliver der plads til mange andre spændende råvarer. Desuden vil at valg om at leve som veganer ofte indbefatte, at man sætter sig mere ind i kosten og derfor lever sundere. 

Dyrevelfærd - Ofte det overvejende argument når man vælger at blive veganer. En veganer mener at alle liv har ret til at være her, så derfor spiser de ikke kød eller bruger andre former for produkter laver at dyr.  

Former for veganisme 

Lige som ved vegetarerne, findes der også mere eller mindre anerkendte varianter af veganere.  

Veganer – Som tidligere nævnt, en person, som ikke spiser kød eller andre produkter fra eller fremstillet af dyr. Altså heller ikke bruger f.eks. støvler eller sko lavet af skind/læder. 

Kostveganer – Denne betegnelse dækker så over en person, som ikke spiser kød eller andre produkter fra eller af dyr, men som gerne anvender f.eks. silke og læder, som jo også stammer fra dyr.  

Frugtar-veganer – Her består kosten af mindst 75% rå, frisk frugt i alle afskygninger. Resten af kosten vil ofte være rå og friske grøntsager samt nødder og frø.  

Rå-veganer – Mindst 75% af maden består af frisk frugt, grønt, nødder og frø. Med “rå” forstås, at en evt. tilberedning af maden ikke må overstige 48°C. En rå-veganer vil til hver en tid foretrække friske frugter frem for f.eks. de tørrede frugter.  

Friganere - Køber selv kun veganske produkter, men er ellers omnivorisk / altædende. Det vil sige, at friganeren f.eks. godt kan og vil spise animalske produkter, som er skredet på dato, og som f.eks. hentes i supermarkedernes containere. På den måde er friganeren ikke direkte med til at belaste klimaet, da kødet ellers ville gå til spilde.  

Så alt i alt kan man vælge mellem mange måder at lever som veganer på, og det er helt op til en selv, hvilken der passer til ens livsstil.  

Hos EatMore, har vi naturligvis også samarbejdspartner inden for det veganske køkken. Dem finder du på siden her – Der kommer hele tiden nye til. Er der spørgsmål til den veganske mad hos de enkelte restauranter, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte restauranten med dine spørgsmål. De hjælper dig hjertens gerne, så du kan bestille take away med god samvittighed og som passer til lige netop din livsstil. Husk, vore samarbejdspartnere er der for dig – Kontakt dem endelig ved spørgsmål! De bliver helt sikkert glade for at høre fra andre, som brænder lige så meget for denne livsstil og mad som de selv gør. 

Et eksempel på vore samarbejdspartner med veganske retter: 

  • Indian Tasty, Odense. Indiske og veganske retter hos en restaurant med flotte bedømmelser.

 

Men kig endelig nærmere på siden her. Finder du ikke en vegansk restaurant i din by så prøv evt. at søge på vores vegetar side, en del af disse restauranter kan have enkelte veganske retter på menukort. Der er naturligvis også mulighed for at søge i vores kategori “salater” - På den måde kan man nemt kombinere en dejlig , fyldig vegansk ret med retter til resten af familien. 

Er der kun en enkelt veganer i selskabet, har vi naturligvis også mad til alle andre. Her kan du se alle køkkentyper. Du søger nemt på din by og får så en samlet oversigt over restauranter i din nærhed.  

Så her hos EatMore, finder du mad til alle - veganeren, burger elskeren, pizza fanatikeren og dem som bare er vilde med pasta

Bestil nemt den ønskede take away mad med vores online bestillingssystem her på siden. Vi har restauranter i hele landet og da siden er mobilvenlig, kan du nemt bestille take away uanset hvor du er og om du har en computer til rådighed eller ikke.  

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Amerikansk
Indisk
Tyrkisk
Burger
Italiensk
Grill