Bestil Burger Takeaway!

Burger

Starten på den kendte og klassiske burger 

Hvem elsker ikke en supervelsmagende klassisk burger? Nej vel, det gør alle. Og dette skyldes nok til dels, at burgeren findes i et hav af varianter, klassisk burger med bøf, kylling burger, bacon burger, cheese burger m.m. 

Men hvor stammer burgeren egentlig fra? 

Den helt klassiske burger, blev faktisk opfundet i USA af en dansk immigrant, Louis Lassen. Louis Lassen havde en cafe, Louis Lunch, i New Heaven. Herfra blev den første burger serveret i 1895. Den (for os i dag) simple burger, bestod den gang af – En bøf serveret mellem toastbrød og enten løg tomat eller ost som ekstra ingrediens.  

Det siges, at det var Oscar Weber Bilby fra Oklahoma, USA, som angiveligt skiftede de ristede brødskiverne ud med en bolle. Først i 1904 blev burgeren grundigt beskrevet som et fænomen. Det skete i den amerikanske avis, New York Tribunet.

Man må sige, at burgeren har udviklet sig siden da, og det er faktisk først, i 1980’erne, at burgeren bliver rigtigt kendt og populær i Danmark.  

Burgerens navn 

Ja, det er så en anden sag. Der er faktisk ikke nogen, som med sikkerhed kan sige, hvor navnet “burger” stammer fra. Nogen mener, at ordet burger er en forkortelse af Hamburger, som også kaldes for en bøfsandwich. I Hamborg fandtes en Hamburg sandwich, denne spise nåede USA sammen med de mange emigranter. Man mener, at ordet burger derfor blev en forkortelse for hamburger. Men uanset hvor navnet stammer fra, så er burgeren bare en super take away spise! 

Burgeren i dag 

I dag findes burgeren i mange varianter, som også er nævnt her oven for. Der er Big Burger, Kylling Burger, Cheese Burger, Bacon Burger, Jumboburger, Fiske Burger og sikkert mange flere. Enkelte restauranter tilbyder f.eks. også vegetar burgere.  

Og ofte kan brugere få med en lys bolle elle en grov bolle til dem, som ønsker et sundere alternativ

En klassisk burger menu 

En burger spises ofte som en menu med sprøde, lækre pomfritter og en sodavand. De helt klassiske sodavand, som stort set alle restauranter har på lager er Coca-Cola, Pepsi, 7-up, Sprite, faxe kondi, Tuborg squash, Fanta og dansk vand. En del vælger en god øl til deres mad. Dette finder du også som take away hos en del af vore samarbejdende restauranter. Så find den ønskede restaurant her på siden og se hvad netop de tilbyder af drikkevarer.  

Fastfood 

En burger er meget mere end klassisk fastfood, som laves på få minutter og lange sover disken! Der findes restauranter, som virkelig brænder for at give dig en fantastisk smagsoplevelse, også inden for den traditionelle take away menu, burger. De brænder for deres arbejde og laver burgere af en høj kvalitet og med friske råvarer. Det kan så absolut smages. SÅ støt op om de små hyggelige restauranter og grillbarer. De ved hvad de laver og sætter en ære i, at servere fantastisk mad for dig.  

Ja enkelte af vore samarbejdende restauranter har til og med taget burgeren helt op på gourmetniveau. For dem er det en livsstil at lave fantastisk med. Hos disse restauranter er bøffen f.eks. ikke en færdiglavet bøf fra frost, men laves på stedet af friske råvarer.  

Restauranter 

Uanset hvilken type burger du er til, så finder du helt sikkert en restaurant nær dig, som kan hjælpe dig med dit næste take away måltid. Det er svært at udvælge specifikke restauranter, da vi har så mange gode samarbejdspartnere som laver fantastiske burger, men her er et par stykker som inspiration. 

  • Luxus Pizza & Grill, Bylderup-Bov. Alt i pizza og et skønt og lækkert udvalg af burgere.
  • Spice Vest Bistro, Fredericia. Alt hvad du kan forestille dig af lækker takeaway, også burgere.
  • Latini House, Næstved. En skøn blanding af italiensk, amerikansk, burger og pizza.

 

Når nu du er vild med en god burger, så kunne vi måske en anden gang friste med mad fra en af disse menuer: BBQ, Amerikansk mad eller grillmad. Men lad dig endelig inspirere i vores oversigt med alle køkkentyperne samlet.  

Velbekomme. 

Hvad har du lyst til?

Indisk
Pizza
Amerikansk
Glutenfri
Burger
Grill