Bestil Glutenfri Takeaway!

Glutenfri

Glutenfri  

Glutenfri kost bliver mere og mere kendt og der findes flere og flere varianter af de enkelte varer på hylderne i supermarkeder, helsekostforretninger, på nettet og hos nogle bagere

Her os EatMore ønsker vi at kunne tilbyde take away til alle, så vi arbejder hele tiden på at udvide med så mange forskellige køkkentyper som muligt, her under også glutenfri.  

De fleste vælger at spise glutenfri, da de ikke tåler gluten. Når man ikke tåler gluten, kan man have cøliaki, som du kan læse mere om lige her. 

  

Fødevarer og gluten 

En del fødevarer indeholder naturligt gluten, men kan behandles så gluten fjernes. Andre fødevarer er naturligt fri for gluten. 

Nogle af de fødevarer, som fra naturens side er fri for gluten kunne f.eks. være: Birkes, chiafrø, kokosmel, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner samt mandler og nødder. Der til også grøntsager, kød, ost, mælkeprodukter og mange drikkevarer som juice, saft, sodavand, spiritus og vin.  

Desuden er følgende fødevarer også glutenfri og en del af disse anvendes ofte til at lave forskellige typer mel af: Boghvede, hirse, kartoffel, kikærter, linser, majs, quinoa, ris, sago og soja. 

Sidst men ikke mindst findes der glutenreducerede varer, hvor man under produktionen har fjernet gluten fra maden, så langt de fleste med glutenallergi også kan tåle dem. 

Så med lidt kreativitet kan man i dag lave utroligt meget lækker mad også som glutenfri. Dette har nogle restauranter heldigvis også fået øjnene op for, og vi er sikre på, at vi med tiden kommer til at se endnu flere glutenfri menuer hos mage flere restauranter også som take away.  

Er du i tvivl om noget, så kontakt altid gerne din lokale favorit restaurant og spørg ind til den menu, som du ønsker at købe.  

 

Flere informationer 

Er du interesseret i flere informationer om en glutenfri kost, kan vi anbefale følgende hjemmesider:  

Astma-Allergi Danmark 

Den nationale kosthåndbog  

Sundhedsstyrelsen 

 

Glutenfri mad som take away 

Som skrevet ved vi her hos EatMore, at der er flere og flere personer, som lever af en glutenfri kost. Derfor arbejder vi også målrettet på, på sigt at kunne tilbyde mere take away med glutenfri mad. En af vore spændende samarbejdspartnere går forrest på dette felt, så besøg endelig dem - Lamfuz Kitchen, København. Og følg så gerne med på vores Facebook side for nyheder.

Indtil dette er på plads, vil vi anbefale dig at se nærmere på menuerne vegansk og vegetarisk. Men tag endelig også et kig på menuen hos din lokale restaurant og se hvad de har af menuer at tilbyde. Vi har super flinke samarbejdspartnere, som gerne strækker sig langt for at hjælpe med et måltid take away lige som du ønsker det skal være. De er helt sikkert klar til at tilpasse en menu så snart det er dem muligt. 

Velbekomme og velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Burger
Italiensk
Sushi
Grill
Vegetarisk
Pizza

Glutenfri Takeaway