Bestil BBQ Takeaway!

BBQ

BBQ når det er bedst

BBQ også kendt som barbecue, er faktisk flere ting. Det er en tilberedningsmetode af maden, men amerikanerne bruger også ordet om en hyggelig sammenkomst med venner hvor man f.eks. samles om en god gang grillmad. Et kærkomment afbræk med vennerne i hverdagene, hvor hygge, snak og et godt måltid er målet. 

De typiske BBQ-retter er: Spareribs, svinekæber, burger, grill kylling. 

 

Det særlige ved BBQ

I daglig tale anvendes BBQ af mange som et andet ord for grill, men det er faktisk en særlig måde at tilberede maden på. En måde, som giver maden den helt særlige karakteristiske smag, som alle tænker på og næsten kan smage, når de hører ordet BBQ.  

Ved almindelig grill bliver kødet tilberedt direkte over gløderne eller gassen, hvor i mod kødet ved den rigtige BBQ-metode, tilberedes via den aromatiske røg grillen giver. BBQ-metoder kræver derfor lidt ekstra tid og tålmodighed, men resultatet er helt fantastisk. Dette giver to meget forskellige smagsoplevelser.  

BBQ kan tilberedes på grill, men nogle retter anvender i stedet kogning. Til andre retter igen, anvendes rygning af maden. Ja faktisk kan de forskellige tilberedningsmetoder ofte kombineres alt efter hvilken ret der skal tilberedes.  

BBQ er kendt og anvendt i det meste af verden hvor af der naturligvis har udviklet sig regionale metoder og varianter af retter. Selve ordet BBQ / Barbecue stammer formodentligt fra det spanske ord “barbacoa”, som stammer fra de sydamerikanske indianere.  

Man skulle ikke tro det, men BBQ-spisesteder har været kendt i mange år. Ja faktisk har denne type mad været med på take away menukortet længe før burgeren fandt vej dertil. Disse BBQ-restauranter havde specialiseret sig i, at lave mad til turen eller picnic med familien. 

Som et lille sjovt fakta, kan vi da lige nævne, at BBQ sammen med en klassiske hotdog faktisk var de første måltider som blev tilberedt og serveret direkte til bilister som take away. 

Da BBQ er så hyggeligt at samles med vennerne om, er det også populært som take away. Bestil det online her på siden og nyd en god snak og lidt drikke med vennerne, så sørger vores samarbejdspartnere for at lave maden for jer.  Vælge din by i listen og bestil barbecue som take away. 

 

Restauranter med BBQ mad 

Det er svært at udvælge nogen, da vi har mange gode samarbejdspartnere, men som gode repræsentanter for BBQ-området kan vi da lige nævne: 

 

Men husk, vi har også mange andre køkkentyper med lækker mad at vælge imellem, du finder dem alle lige her: Køkkentyper

Velbekomme.

Hvad har du lyst til?

Vegetarisk
Grill
Sushi
Burger
Amerikansk
Glutenfri