Bestil Donuts Takeaway!

Donuts

Mmmm..... donuts. Ja, det er bestemt ikke kun Homer Simpsons, som er vild med denne spise. Det er vi rigtig mange som er.  

En doughnut/donut er en lækker, men kalorieholdig kage eller snack. Den er rig på sukker og fedt, vi ved det godt, men vi elsker den! Og den er da et festligt lyspunkt på en måske kedelig hverdag.  

Dejen er en pandekagedejagtig beignetdej, som ofte laves af hvedemel og hvor hævemidlet er bagepulver. Formen er rund med et hul i midten, som et O. Dejen friteres i olie eller fedt og dekoreres efterfølgende med glasur i alle mulige farver, sukker i forskellige former, samt anden pynt. En donut kan være fyldt med spændende smagsforstærkere som f.eks. chokolade, cacao, frugt m.m. Nogle varianter indeholder marmelade eller syltetøj, som ved den tyske variant Berliner.  

Donuts er meget udbredt i USA, men hvor stammer de egentlig fra? Ja, det spørgsmål har vi også stillet os selv her hos EatMore, så vi er dykket lidt ned i Donut’ens historie.  

Da donuts er så udbredte i USA, tror mange mennesker fejlagtigt, at donuts er en amerikansk opfindelse. Men graver vi lidt ned i historien finder vi ud af, at dette faktisk ikke er helt rigtigt. I bund og grund er en donut en portion dej der koges i friture eller olie, og denne teknik har været kendt i forskellige varianter i det meste af verden i mange år.  

Den variant, som mest minder om de donuts vi kender i dag, stammer fra Østeuropa. Herfra kom den til USA sammen med mange af immigranterne tilbage i 1800’tallet.  

I starten lignede donuten mest det vi i dag kender som en tysk berliner, altså uden hul i midten. Men dette gav så stor en mængde dej, at det kunne være svært at få midten nok uden af donuten fik for meget varme uden på. Dette var også en af grundene til, at man fandt på at fylde midten med marmelade eller andet færdigt produkt, som ikke krævede varme for at blive tilberedt.  

Men en dag fik skibskaptajn Gregory Hansen en god ide. Han fandt ud af, at hvis han lavede et hul i midten af dejen, så blev overfladearealet større og dejen kunne dermed bages mere ensartet, hvormed man undgik den ubagte midte. Og sådan har vi kendt donut’en siden, selvom idéen opstod allerede i 1847.  

I 1920 skete der et stor fremskridt i donut fremstillingen. Hvilket kun var med til at gøre denne lækre snack endnu mere populær. Det var naturligvis opfindelsen af den første automatiske donutmaskine. Nu kunne der hurtigt laves mange donuts på en gang. Opfinderen var Adolph Levitt. Maskinen han opfandt, lignede intet andet på den tid og så ud som en maskine fra fremtiden, men den virkede og blev hurtigt populær i hele USA efter den blev præsenteret på en verdensmesse i Chicago i 1934. 

Og resten af historien kender vi. Donuts er og bliver en populær spise især i USA, men også i det meste af verden. 

Med årene har vi fået forfinet en masse råvarer. Dette er så en af grundene til, at vi i dag ser så mange smukt pyntede donurts. Ja der er jo ingen grænser for, hvad donuts pyntes med i dag. Den klassiske er sukker glasur i flotte farver eller chokolade. Men der findes også mere kreative varianter med slik og andet pynt.  

Men anset hvilken pynt der er på, så findes der ikke noget hyggeligere end at nyde en omgang donuts med dem du holder af. Så bestil dem her på siden og glæd dig til et lille smil i hverdagene.  

Hos EatMore er vi ved at få opbygget et godt samarbejde med dygtige donut magere i hele landet, og vi vil klart anbefale dig at lægge vejen forbi:

  • Bubbelia, Vanløse. Kæmpe udvalg, skønt personale og du kan vælge bubble tea til.

 

Indtil vi har fundet flere skønne små restauranter med speciale i Donuts, har vi mange andre leverandører med søde sager, desserter og is, du finder dem nemt her i lister over køkkentyper.

Uanset hvad du ønsker at bestille af take away, så er EatMore siden din ven. Du søger nemt på by eller køkkentype og finder så den take away, som du har lyst til lige nu. Husk siden er også mobilvenlig, så du kan bestille her på vores side uanset hvor du er.  

Velkommen hos EatMore og vores samarbejdspartnere. 

Hvad har du lyst til?

Indisk
Glutenfri
Vegetarisk
Sushi
Amerikansk
Grill

Donuts Takeaway