Bestil Afghansk Takeaway!

Afghansk

Prøv den skønne, velsmagende, mad fra Afghanistan 

Afghansk mad er oplagt som take away mad, da den traditionelt spises med fingrene. Ofte spises maden siddende på tæpper på gulvet. Så autentisk behøver I naturligvis ikke at være. Men vi ved, at vore samarbejdende restauranter vil gøre deres bedst for at give jer en autentisk smagsoplevelse fra det afghanske køkken.  

Kort om det afghanske køkken 

Kød er en vigtig del i det afghanske køkken! Ja faktisk er det så vigtigt, at en del afghanere opfatter kød som en gave fra Gud til menneskene. Der frembringes de skønneste retter af alt fra opdrættede dyr som fjerkræ, okser, får, kalve og lam. Men retterne laves også gerne af vilde dyr som ænder, harer og kaniner. De steder i landet, hvor det er oplagt i fiske, er fisk også en yndet spise.  

Ud over kød er brød også en vigtig ingrediens i det afghanske køkken. Det spises ofte i to varianter - Det firkantede naan brød også det runde og meget flade, sprøde chapati brød. Begge brødtyper er lavet af hvede.  

Naan brød er kendt mange steder i verden, som f.eks. i Tyrkiet, Indien, Afghanistan, Pakistan, Iran og generet det centralasiatiske område.  

Ved festlige lejligheder er brødet suppleret med kartofler og ris. Desuden serveres der ofte hjemmelavet yoghurt, kogt spinat, forårsløg, kinaradiser og frisk chili som tilbehør. Tilbehøret serveres i små separate skåle, så man kan sammensætte maden lige som man ønsker den.  

De oftest anvendte krydderier i den afghanske mad er salt, chilipeber, kardemomme, peber, kanel og spidskommen.  

Traditionelt set, er det i Afghanistan kvinderne, som styrer køkkenerne i hjemmet, men mændene, som styrer køkkenerne i restauranter og på basarer.  

Aftensmåltidet er det vigtigste måltid på dagen i Afghanistan, og det er derfor også her, kødet serveres. Til dessert serveres og nydes den lokale friske frugt, som f.eks. bananer, appelsiner og æbler. 

Et par eksempler på traditionel mad fra Afghanistan 

Kabuli Palau – Afghanistans nationalret – En kødret, som alle afghanere lægger stor omhu og kærlighed i. Tilberedes af forskellige slags kød og serveres med ris og gulerødder. Krydret med salt, sort peber, kanel og stødt kardemomme.  

Kufta – Afghanske kødboller - Spændende kødboller af oksekød, krydret med tomater, løg, salt, peber, chili, koriander, stødt ingefær, kanel og koriander, alt efter ønske. Serveres med basmatiris eller brød til.  

Murgh Shorowa – Hønsekødsuppe - Skøn velsmagende suppe, lavet på kylling og krydret med løg, hvidløg, jalapeno peber, sort peber, salt, og koriander. Serveres med brød.  

Blev du fristet af en af de lækre eksempler på afghanske retter, så tøv ikke med at bestille den spædende mad som take away hos en af vore samarbejdende restauranter. Et godt bud kunne være:  

  • MAZZA Restaurant, Vejle. En skøn blanding af retter fra Afghanistan og Indien.  

 

Der kommer løbende nye samarbejdspartnere til, så såfremt der på nuværende tidspunkt ikke er en afghansk restaurant nær dig, kan vi måske friste med retter fra Indien, Pakistan eller Marokko.  

Har ud ikke bestemt dig for en bestemt køkkentype, finder du nemt din nærmeste take away restaurant, enten ved at søge på postnummer på forsiden eller ved at søge efter din by i listen her.  

Er du på udkig efter en bestemt køkkentype, finder du alle vores køkkentyper på siden her - Køkkentyper.  

Uanset hvilken type mad du ender med at vælge som take away ved vi, at vores samarbejdende restauranter er klar til at servicere dig på bedste måde.  

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Grill
Italiensk
Vegetarisk
Burger
Pizza
Glutenfri

Afghansk Takeaway