Bestil Persisk Takeaway!

Persisk

Det persiske køkken 

Silkevejen er uden tvivl en af grundene til, at det persiske køkken er så rigt på eksotiske varer. Vi kan f.eks. nævne ris fra Kina og gurkemeje fra Indien. Men via silkevejen fandt også varer som feta, yoghurt, safran vej til det persiske køkken. Med den centrale placering ser vi derfor inspiration og råvarer både fra øst og vest i den persiske madlavning.  

Maden er gennem årene blevet forfinet og der er lagt et stort arbejde i at se hvordan maden påvirker kroppen. Langt han af vejen kan man derfor sige, at mad fra det persiske køkken er sund mad. Desuden er mange af rettere egnede til vegetarer.  

Da vegetarmad bliver mere og mere populært, er det ekstra interessant at se på det persiske køkken, såfremt du ønsker yderligere inspiration. Mange af retterne fra denne køkkentype kan nemlig laves både med og uden kød.  

 

Klassiske retter fra Persien 

Som sagt er det persiske køkken inspireret fra mange lande på Silkevejen og derfor meget varieret. Men derfor skal du ikke snydes for nogle af de klassiske retter, som egner sig skønt til take away.  

Joojeh – Kyllingebryst med ris, tomatsovs og grøntsager 

Barg – Oksemørbrad med ris, tomtasovs og grøntsager 

Khorresh Gheyme – Lam med gule flækærter 

Khorrâk-e Gol-e Kallam – Krydret okse- og blomkålsgryde  

Âbgusht – Krydret Lammegryde med kartofler 

Dolmeh Barg-e Mo – Farserede vinblade eller tomater 

Sôhan Assali – Hård nougat med honning, skøn dessert  

Masghatti – Skøn dessert med nøddekonfekt  

 

Dette er blot et lille bitte udvalg. Der findes rigtigt mange spændende retter som vi helt klart vil anbefale dig at prøve.  

 

Persisk mad som take away hos EatMore  

Her hos EatMore arbejder vi hver dag på at udvide antallet af vore samarbejdspartnere her under også antallet af forskellige køkkentyper, som vi kan tilbyde take away mad fra. For os er målet at kunne tilbyde så mange forskellige køkkentyper som muligt i så mange byer som muligt. Kun på den måde kan vi hjælpe netop dig bedst muligt.  

Derfor er målet også, at få persiske restauranter med i hele landet. Indtil vi er i mål med dette, vil vi anbefale dig at se nærmere på følgende køkkentyper: Libanesisk, tyrkiske, kinesisk og indisk.  

Du kan følge lidt med i hvad der sker her ved os, samt deltage i månedlige konkurrence om take away mad ved at følge os på de sociale medier f.eks. vores facebook side. 

Er du helt åben for hvilken type take away mad du ønsker, så finder du din nærmeste take away leverandør, ved at søge på postnummer på EatMore forsiden

Velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Indisk
Italiensk
Pizza
Burger
Sushi
Amerikansk

Persisk Takeaway