Bestil Thailandsk Takeaway!

Thailandsk

Thailand – Et spændende land og køkken 

Thailand er et utroligt smukt land med kridhvide sandstrande og derfor et yndet turistmål. Har du været i Thailand, er vi sikre på, at du med take away fra en af vore samarbejdende restauranter vil genkalde dig dejlige minder fra en skøn ferie.  

Det thailandske køkken, som vi kender det i dag, er en blanding af forskellige kulturer. Specielt de kinesiske indvandrere har sat deres spor i de thailandske køkkener.  

Der findes enkelte retter, som kan føres langt tilbage i tiden og som stadig findes i dag. Der er f.eks. Kylling i rød karrysovs, den sprøde thailandske omelet og den kendte chilipasta.  

Som traditionen byder har man i tidligere tider ofte spist med fingrene i Sydøstasien. I Thailand blev det dog kendt at spise med kniv og gaffel omkring 1900. Dog ikke knive og gafler som vi kender det fra vesten, men mindre varianter, som passer fint til den i forvejen veltilberedte mad, som ofte allerede er i små stykker når den serveres. 

Ofte serveres et måltid i Thailand traditionelt set som fællesmåltider med flere små retter. Enkelte retter er dog en undtagelse herfra, f.eks. nudler. Oftest serveres der lige så mange retter, som der er personer i selskabet, så her er rig mulighed for at smage på mange retter.  

 

Street food 

I Thailand er gadekøkkener et helt almindeligt syn. De små mobile gadekøkkener ses alle steder hvor der er en lille ledig plads. Ofte har de enkelte borde og stole hvor man kan spise sin mad. De små køkkener er særligt populære om aftenen og natten, men også omkring middag, hvor man nemt få fat i et hurtigt take away måltid. Typiske thailandske retter i gadekøkkenerne er: ba me nam  på dansk Æg-nuddel suppe, pad kana moo krob på dansk dybstegt grønkål med sprødt flæskekød og den sidste pad prik gaeng moo krob som på dansk er stærkt krydret sprødt flæskekød (lidt alle de danske flæskesvær) med bønner og kogt ris.  

 

Dele af et klassisk måltid 

Ris - Verdens ældste afgrøde, som i dag spises i dag i hele verden. Oprindeligt stammer ris fra Kina og Thailand, men dyrkes i dag i store dele af verden og der findes mange sorter. I det thailandske køkken spises der ris til alle måltider. 

Nudler - Findes i et hav af varianter og blev opfundet for at få befolkningen til at spise minde ris under 2. verdenskrig. I dag spises de stadig, da de smager skønt til den thailandske mad.  

Hovedretter – Ja, vi skriver ordet i flertal, for ofte serveres der flere forskellige retter til et hovedmåltid, som oftest er aftensmaden. Til hovedmåltiderne serveres altid ris og/eller nudler. Ofte er alle ingredienser skåret i små mundrette stykker. Undtagelsen fra dette er retter med fisk, som ofte koges eller grilles og serveres hele.   

Supper og karry - Mange supper i Thailand indeholder karry. Men karry findes i mange varianter/styrker, så lad dig ikke afskrække. Vi lover dig, at supperne smager fantastisk.  

Salat - I Thailand er salat ofte en af retterne, som bliver serveret som en del af et hovedmåltid. Salaten er slet ikke som vi kender den her i Danmark. Den er ikke mild og frisk som vi kender det, men derimod en af de stærkeste retter du kan få, da den er tilberedt af friske råvarer, grøntsager blandet med chili, lime og fiskesovs. 

Drikkevarer - Ofte serveres friske og lækre frugtsmoothies eller juice til maden. Men der findes også lokale varianter af øl og vin

Frugt - Frisk frugt som bananer, vandmelon, ananas. Papaya, mango, pomelo, dragefrugt og mange andre spise gerne i løbet af dagen i Thailand, men også som dessert efter aftensmåltidet. 

Desserter - Lige som så mange andre steder i verden, så elsker Thailænderne en god dessert. En klassisk thailandsk dessert er: sticky rice, som består af ris, kokosmælk og frugt som papaya og mango. Men frisk frugt er også en altid populær dessert.  

 

Typiske retter fra det Thailandske køkken 

Maden i Thailand kan ikke undgå at være præget af de omkringliggende lande som f.eks. Kina. Derfor kan nogle af retterne virke genkendelige, men uanset smager de jo fantastisk og vi vil klart anbefale dig take away fra det Thailandske køkken. Prøv f.eks. en af følgende retter:  

Pad thai – Thailands national ret. Stegte nudler med æg, kylling (eller rejer), bønnespirer og forårsløg. Retten smager fantastisk, og er en af de få retter, som ikke indeholder et stærkt krydderi.  

Tom yum goong - Skøn rejesuppe. 

Khao Niaw  - Sticky rice (klæbrige ris) er en populære ret til et hurtigt måltid. Retten anvendes desuden som en klassisk dessert med mango til.  

Khao Tom muh - Mild rissuppe med svinekød uden karry.  

Thom kha gai - Stærk suppe med kylling  

Tom Yum Goong – Den virkeligt stærke suppe med rejer – Denne ret er indbegrebet af thailandsk suppe. Prøv den! 

Yam Neua - Lækker oksekøds salat 

Larb Gai - Stærk salat med kylling 

 

Men der findes mange flere spændende retter i det Thailandske køkken, så lad dig inspirere af udvalget hos din lokale thailandske take away restaurant og glæd dig til et spændende måltid som helt sikkert vil genskabe skønne minder, hvis du er en af de heldige, som har oplevet det ægte autentiske Thailand og maden der fra.  

 

Restauranter med mad fra det thailandske køkken 

Her hos EatMore er vi så heldige at have nogle fantastiske restauranter som samarbejdspartnere med køkkener fra hele verden, også det Thailandske. Du finder et par udvalgte på listen her:  

  • Wok & Thai, København NV. Thailandske specialiteter og andre spændende retter fra østen.
  • Poonchai 1 Thai Restaurant, København. En fantastisk restaurant med thailandske specialiteter. 
  • Thai Street Food - Arkaden, Odense. Et ægte autentisk thailandsk køkken, som helt klart skal opleves. 

 

Finder du ikke en thailandsk restaurant nær dig, så tag endelig et kig på det indiske køkken og eller det Kinesiske køkken, som også laver lækker mad i stil med det thailandske køkken.  

Er du helt åben for køkkentype, finder du den komplette liste med køkkentyper lige her. Ønsker du at finde en restaurant nær dig, søger du nemt via forsiden eller via bynavnet på denne side

Uanset hvilken type take away du ønsker at bestille i dag, klarer du det nemt her fra vores mobilvenlige bestillingsside. Derefter sørger restauranten for resten. Imens kan du slappe af. 

Hjerteligt velkommen hos EatMore. 

Hvad har du lyst til?

Indisk
Glutenfri
Grill
Burger
Tyrkisk
Pizza