Bestil Arabisk Takeaway!

Arabisk

Arabisk mad er fantastisk  

De skønne, krydrede, eksotiske retter fra Mellemøsten er bare en fantastisk spise, som du ikke må snyde dig selv for. Arabisk mad er en række traditionelle retter, der kommer fra forskellige områder i Mellemøsten. 

Det arabiske køkken dækker over flere regioner i den arabiske verden. En verden hvor handel med krydderier, urter og fødevarer har fundet sted i århundreder, hvilket tydeligt ses i de skønne retter fra området. Men også et køkken, som gør stor brug af de lokale råvarer, som f.eks. hvede, dadler, ris, byg og kød, som fås lags den arabiske halvø. 

Arabisk mad er i dag kendt og populær i hele verden og vi forstår godt hvorfor. Maden smager fantastisk og har du ikke smagt den endnu, skal du smage den!  

Maden består af mange forskellige små retter, som kan spise som de er, eller de kan serveres sammen og mikses som man ønsker det. Retterne serveres ofte sammen med godt brød, humus, feta, oliven og flere forskellige salater.  

 

Dele fra et typisk arabisk måltid 

Barazidhaj – Hvid brød, bagt af hvedemel af en høj kvalitet. Ligner raqaq brød, men er tykkere. 

Raqaq – Brødet bliver lavet i to sorter, labiq (bløde, tynde fladbrød) og jarmazaj (tørt, tyndt krydret brød). 

Sibagh – Forskellige sovse, som har overlevet i århundreder. 

Mezze – Et sortiment af små madretter - denne ret er meget udbredt i Tyrkiet. 

Falafel – En slagt stegt vegetarisk frikadelle, som er meget kendt i Mellemøsten. Stammer oprindeligt fra Palæstina men er nu kendt i hele verden. En populær fastfood fra den arabiske del af verden.  

Hummus – En klassisk sund snask. Kort sagt kan man sige, at hummus er en enkel kikærtepuré, som kan varieres i det uendelige. 

Baba ganoush – En enkel, frisk og cremet auberginedip, som passer til alt fra friske grøntsagsstænger til sandwich og tortillas, hvor baba ganoushen smøres på.  

Manakish / manaeesh – Et fladbrød dækket med forskellige slags topping (lidt alle en mini pizza.

Fattoush - Salat med tomat, romersalat, agurk, peber og blandet salat. Serveres med ristet brød og granatæblesauce. 

 
En af de væsentligste dele af arabisk madkultur er generøsitet og gæstfrihed. Maden deles og nydes af hele familien og sammen med venner. Et oplagt samlingspunkt til en hyggelig aften.  

I dag er det heldigvis nemt at nyde autentiske og lækre arabiske retter når som helst og hvor som helst. Du kan finde mange restauranter, der har arabiske take away-retter på deres menu, og det er let at bestille arabisk take away-mad lige her på vores side.  

Du finder nogle af vore samarbejdspartnere med mad fra det arabiske køkken lige her:

  • Faour, Århus. Skønt udvalg af vegetarisk, fedtfattigt og arabisk mad. 

 

Vi arbejder hele tiden på at få endnu flere restauranter med, så hvis ikke lige du finder en arabisk restaurant nær dig, så kig endelig forbi igen på et senere tidspunkt. I mellemtiden kan vi måske friste med retter fra det indiske køkken, det pakistanske køkken eller det marokkanske køkken.   

For at gøre det nemt for dig, har vi udarbejdet en letlæselig liste over alle køkkentyper, som du finder lige køkkentyper.  

Du kan også nemt søge på alle byer eller via postnummer på forsiden af EatMore.dk. På den måde finder du nemt en restaurant nær dig som står klar til at levere take away til dig.  

Husk vores side er mobilvenlig, så selvom du “kun” har en mobil ved hånden, er det super nemt at bestille mad hos os.  

God appetit! 

 

Hvad har du lyst til?

Tyrkisk
Grill
Vegetarisk
Indisk
Amerikansk
Italiensk