Bestil Australien Takeaway!

Australien

Det australske køkken 

I bund og grund er det australske køkken ikke så forskelligt fra det danske eller generelt det vestlige køkken, her under også det amerikanske. BBQ er f.eks. også meget populært i Australien.  

Maden i Australien er kort sagt mad fra alle verdens hjørner. Men der er trods alt alligevel nogle særlige kendetegn og retter fra det australske køkken, som vi synes du skal kende til.  

Generelt kan man sige, at australierne værner om det ægte, og gerne spiser gode og friske råvarer samt mad fra fritgående dyr og friskplukkede sæsonaktuelle råvarer. Desuden er de økologiske varer ved at blive mere og mere populære i Australien, præcist som vi ser det i store dele af verden.  

 

Særlige retter fra det australske kontinent.  

Australien er på mange måder et fantastisk og enestående land! Særligt dyrelivet er enestående for Australien. Da kontinentet har ligge for sig selv i millioner af år, har dyrelivet her udviklet sig på en helt anden måde end resten af verden. Dette afspejler sig naturligvis også i det australske køkken. Se f.eks. nærmere på følgende retter:  

Kænguru - En abosult klassisk ret i Australien. Ja, det bliver vel næppe mere autentisk. Smagen er som meget mørt og lækkert oksekød. Absolut en ret, som skal prøves. 

Krokodille – Kødet er lyst som kylling, men smagen en anden. Krokodille serveres ofte som ribben.  

Meatpie – Indbagt kødsovs i portionsstørrelser.  

Emu - “Den australske struds”, smager en smule som det vildt vi kender her hjemme fra. Kan helt klart anbefales. 

Bush Tucker - Fælles betegnelse for den helt originale australske mad, som findes i naturen og er blevet spist af de australske aboriginere i tusinde vis af år. Det kan f.eks. være kød, blade, nødder, bær, frugt, krydderurter, fisk men også orme og larver.  

Shepherds pie - Tærte med kødfyld, ofte okse eller lam, og kartoffelmos øverst. 

Lamingtons – En kage, som er så populær i Australien, at de har fået sin egen nationaldag - 21. juli! Et luftigt stykke kage, som er vendt i chokolade og kokosmel! Det må prøves som en lækker dessert.  

 

Australske restauranter på vej frem 

Vi arbejder hele tiden på at kunne tilbyde dig så mange forskellige typer take away som muligt. Derfor er målet også at få super gode samarbejdspartnere, som laver den skønneste autentiske australske take away mad til dig.  

Indtil da kan vi friste med lækre retter fra følgende køkkentyper, som ligger sig tæt op af det australske køkken - BBQ, grill, burger og pizza .  

Men følg endelig med her på siden eller på vores sociale medier f.eks. vores Facebook side, så får du besked, så snart vi kan tilbyde ægte, autentisk, australsk take away mad i dit nærområde.  

Du finder en samlet liste over alle vores køkkentyper lige køkkentyper. Du finder desuden nemt en lokal take away leverandør ved at søge på bynavn i vores liste over byer. Bestil supernemt din næste take away via vores mobilvenlige online bestilling.  

Velbekomme! 

Hvad har du lyst til?

Tyrkisk
Burger
Grill
Indisk
Sushi
Pizza