Bestil Cafémad Takeaway!

Cafémad

Cafémad 

Cafémad er et lille let og hyggeligt måltid mad midt på dagen eller som let aftensmad. Det er meget forskelligt fra café til café hvilken type mad de satser på. Fælles for alle er dog, at hyggen og godt samvær er i højsædet sammen med den gode mad og de spændende drikkevarer. Dette gælder også når maden leveres som take away.  

Et cafébesøg er indbegrebet af hygge! Og den følelse ønsker vi også følger med, når restauranterne leverer maden ud af huset som take away.  

Ofte er caféerne lidt mere “uformelle” end en typisk “aften restaurant”, så de er super egnede for børnefamilier. Ofte finder man et legehjørne, hvor familiens mindste kan lege, imens I venter på maden. 

De første caféer (kaffehuse) i Europa så allerede dagens lys omkring 1600 da kaffen kom til Europa. Oftest var caféerne gode steder at drøfte politik og udveksle nyheder. Men der blev også spillet skak, kortspil m.m.  

I Wien opstod der en ny variant “konditorcaféer”, her blev der, som navnet siger, også serveret lækre kager og andet godt til kaffen. Dette gjorde, at disse caféer blev særligt populær hos kvinderne.  

Men caféer har det med at udvikle sig, så der findes også varianter som musikcafé, dansecafé og cabaretcafeéer. Så generelt er en café, som tidligere skrevet et sted, hvor man forventes at hygge sig med det man nu lige interesseret sig for og sammen med gode venner. 

Der har været caféer i København siden starten af 1700 tallet. Et par af de mest kendte fra den tid er Hotel d'Angleterres café på Kgs. Nytorv samt Bernina på Strøget . 

I løbet af 1970’erne blev caféer et populært mødested for unge i Frankrig og Italien. I 1976 var Café Sommersko i København et populært mødested for byens unge. Efterfølgende er caféer blevet et stadigt mere populært sted at mødes og der findes utroligt mange hyggelige caféer i hele landet.  

Menukortet 

Et typisk menukort hos en af vore samarbejdende caféer/restauranter i kategorien “cafémad” indeholder som oftest:  

 

Ofte sætter hver enkelt restaurant deres egent præg på de enkelte typer af mad, og det der derfor altid hyggeligt at besøg en lokal café eller bestille take away derfra, når man er på tur rundt i vores skønne Danmark.  

Typiske drikkevarer på caféerne 

Ja, her finder vi naturligvis et hav af kaffevarianter, men vi finder også mange forskellige både varme og kolde drikke.  

 • Kaffe 
 • Cafelatte 
 • Cappuccino  
 • Espresso 
 • The 
 • Milkshakes 
 • Frisklavede juice 
 • Kildevand 
 • Smoothies 
 • Kakao 
 • Ice Coffee 

 

Åbningstider 

Da caféerne gerne serverer let mad til frokost, lidt godt til kaffetid og lækker aftensmad, åbner de som oftest midt op formiddagen og lukker igen midt på aftenen. Men det kan variere meget, så tjek altid restaurantens / caféens åbningstiden inden du går ud eller bestiller take away mad. Du finder nemt åbningstider og anden info om de enkelte restauranter her på siden.  

Caféer nær dig 

Vi vil lige fremhæve en enkelt restaurant med skøn café mad, men husk der kommer hele tiden nye til, så følg med her på siden og lad dig inspirere.   

 • Phunky, Vojens. Skøn og hyggelig cafe med inspiration fra det vietnamesiske køkken. Mange flotte anmeldelser. 

 

Fandt du ikke lige en restaurant under kategorierne “cafémad” nær dig, kan vi måske friste med take away mad fra nogle af vore andre køkkentyper, som ligger sig tæt op af cafémad kategorien. Det kunne f.eks. være pizza, grillmad eller sandwich og bagels. Eller hvad med en skøn omgang dansk smørrebrød som alternativ? Det finder du også nemt som take away her på siden - smørrebrød. Men lad dig endelig inspirere i vores oversigt med alle køkkentyperne samlet.  

Bestil lige den mad du har lyst til, her på vores mobilvenlige bestillingsside, og restauranten står klar til at lave maden til dig, så du i stedet kan nyde aftenen og slappe af. Husk nu at forkæle dig selv lidt i hverdagen, det har du fortjent. 

Velbekomme. 

Hvad har du lyst til?

Grill
Glutenfri
Italiensk
Sushi
Vegetarisk
Tyrkisk

Cafémad Takeaway