Bestil Mexicansk Takeaway!

Mexicansk

Det Mexicanske køkken

Mexico - Kontrasternes land. Rigdom og fattigdom. Ørkenområder og tropisk regnskov. Fra smukke badestrande til høje bjerge. Virkeligt et spændene land med en ældgammel historie.  

Et land med mange traditioner! Dette ses også på den kulinariske del. Her er mange retter, som kan spores langt tilbage i tiden. Ofte retter med masser af smag, fyldt med krydderier af alle mulige slags også den skønne chili. Alt serveret i farverige retter som man ikke kan andet end blive fascineret af og kun glæde sig til at sætte tænderne i. 

Mange af nutidens mexicanske retter stamme bl.a. mere eller mindre fra den ældre aztekiske og mayanske madkultur dog krydret lidt med traditioner fra det spanske køkken.  

Men hvilke retter er det så lige vi forbinder med Mexico? Ja vi tænker først og fremmest på: Tortillas, Burritos, Enchilada, Guacamole og Nachos. Hvilket også er helt klassiske rette fra Mexico. Ja faktisk så stor en del af den mexicanske madkultur, at du finder dem alle hos stort set alle vore samarbejdspartnere, som serverer mexicansk mad.  

 

Men lad os blive lidt klogere på de enkelte retter. 

Guacamole – Den nok så kendte grønne avocadodip som herhjemme bruges til nachos. I Mexico bruges guacamole også som almindeligt tilbehør til maden.  

Tortillas – Kort forklaret er det mexicanske pandekager. I Danmark betragter vi oftest en tortilla som en pandekage med forskelligt fyld. I Mexico, er det dog selve brødet, som de kalder for en tortilla, ikke den færdige ret. Brødet kan anvendes på forskellige måde, eller i forskellige retter om man vil. F.eks. anvender mexicanerne tortilla brødet både til en taco, burrito og enchilada.  

Burritos – Mexicansk pandekage ofte lavet af hvedemel og fyldt med forskellige slags fyld alt efter hvad du lige ønsker.  

Enchilada - bagt pandekage, ofte af majsmel. Fyldt med forskellige slagt fyld alt efter hvad man lige har lyst til. Traditionelt fyld er kødfars eller ost. 

Og så lige lige en enkelt sjov fakta – Vidste du f.eks. at Chili con carne mod forventning faktisk ikke er mexicansk, som mange tror. Denne ret stammer faktisk fra Texas i USA

 

Mexicanske restauranter hos EatMore

Som du kan se, er det mexicanske køkken virkelig et spændene område, og vi er derfor glade for at have gode mexicanske restauranter som vores samarbejdspartnere. Det er svært at udvælge nogen frem for andre, men som inspiration til dig, har vi valgt disse to:  

  • Restaurant Viva, Aabenraa. Et helt afsnit med mexicanske rette på menuer og stor kundetilfredshed. 
  • Taco og Tarteletter, Kolding. Nærmest en specialist i mexicanske retter. 
  • Latini House, Næstved. En skøn blanding af italiensk, pizza, mexicansk og burgere.

 

Blev du lækkersulten efter at have læst dette? Så tag et kig på restaurantoversigt, find en mexicansk restaurant nær dig og bestil nemt via siden her, som også er mobilvenlig. Læn dig tilbage og glæd dig til et spændene mexicansk måltid.  

Var det alligevel ikke mexicansk du havde lyst til idag, kan vi måske friste med en af de andre køkkentyper, som vi har fantastiske samarbejdspartnere i. Hvad med en delig pizza fra det italiensk køkken, eller BBQ mad fra det amerikanske køkken. Eller hvad med sushi fra Japan eller spændende retter fra Kina, hvis vi vælger at "kigge den anden vej rundt om verden". 

Velbekomme.  

Hvad har du lyst til?

Vegetarisk
Burger
Glutenfri
Italiensk
Sushi
Tyrkisk

Mexicansk Takeaway