Bestil Marokkansk Takeaway!

Marokkansk

Marokko 

Marokko er beliggende i den nordvestlige del af Afrika. Marokko grænser op til Middelhavet, Atlanterhavet, Vestsahara og Algeriet. Marokko har levet en omskiftelig tilværelse og dette ses også på madkulturen, som bærer præg af de lande, som har forsøgt at bestemme i Marokko, som f.eks. Spanien og Frankrig. Marokko blev faktisk først et uafhængigt land i 1956, og har siden klaret sig godt med en høj grad af stabilitet og velstand set i forhold til store dele af Afrika.  

 

Det marokkanske køkken 

Det marokkanske køkken er et eksotisk køkken, som er karakteriseret ved brug af mange forskellige krydderier, lækre grøntsager og masser af smag. Gode råvarer og skønne krydderier er byggestenene i det marokkanske køkken. Den rige brug af krydderier gør køkkenet til et stærkt et af slagsen, men fortvivl ikke, du kan sagtens være med! Det er trods alt kødet og grøntsagerne, som er de bærende elementer i maden fra det marokkanske køkken. Prøv bare. Bestil dit næste take away måltid fra et marokkansk køkken her på vores side.  

 

Klassiske retter fra det marokkanske køkken.

Tabbouleh – Salat af bulgur, courgette & edamame bønner. Et oplagt valg til vegetaren. Salaten spises som den er, eller der kan serveres en skive røget laks til den.  

Harira - Fyldig tomat- og kikærtesuppe. Skøn smag afrundet af de søde dadler.  

Tagine med kalvekød - Skøn ret, som serveres med couscous. Laves ofte i en tagini der af navnet.  

Tangine-ret med lam og kikærter - Endnu en variant af retten lavet i en tangini. En tangini er et specielt fad, som bruges til mange forskellige simre retter. 

Pastilla - En sød, kødfyldt tærte. Kan også tilberedes som små, sprøde pakker med et dejligt sødt og krydret fyld. 

Marrokansk kål - Serveres ofte med en god yoghurt til samt hummus eller brød. 

Harissa – Dette er faktisk ikke en ret, men en ingrediens som er så vigtig, at den lige må nævnes. Harissa er en stærk chilipast, som til forveksling ligner rødpesto.  

Retterne Tabbouleh, Harissa og Tangine er lige så vigtige for det marokkanske køkken, som frikadeller, stegt flæske og flæskesteg er for det danske køkken, så her er virkelig tale om traditionsrige retter.  

 

Marokkanske restauranter hos EatMore 

Hos EatMore arbejder vi til stadig hed på, at få nye spændende samarbejdspartnere, så tag endelig et kig på siden igen senere og tjek om vi har fået en marokkansk samarbejdspartner nær dig.  

I mellemtiden kan vi måske friste med mad fra nogle af vore andre spændende køkkentyper. Måske du kunne være interesseret i mad fra det spanske køkken, det italienske køkken eller det arabiske køkken? Uanset hvilken køkkentype du ønsker at bestille mad fra i dag, finder du det nemt i vores oversigt.

Du finder desuden nemt en restaurant nær dig ved enten at søge på postnummer på forsiden af EatMore eller ved at søge via bynavn på denne side.  

Velkommen hos EatMore og vore fantastiske samarbejdspartnere.  

Hvad har du lyst til?

Amerikansk
Grill
Tyrkisk
Vegetarisk
Indisk
Pizza

Marokkansk Takeaway