Bestil Vietnamesisk Takeaway!

Vietnamesisk

Det spændende vietnamesiske køkken

Vietnam er et rent mekka, for dig, som elsker spændene og god mad. Her er sprudlende farver, fantastiske ingredienser og en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Og så er maden fra det vietnamesiske køkken langt hen ad vejen sund, med masser af grøntsager og forskellige krydderurter.  

Det vietnamesiske køkken lægger sig langt hen ad vejen tæt op ad det thailandske og kinesiske køkken. Men der er dog lidt andre traditioner indblandet, da der også er indflydelse fra de franske kolonister. F.eks. er den vietnamesiske mad ikke helt så stærk som den thailandske, så du kan roligt smage på de forskellige retter, selvom du måske ikke er vant til stærk mad.  

Den største forskel mellem vietnamesisk og kinesisk mad er, at der i den kinesiske mad bruges store mængder soja sovs, hvor man i det vietnamesiske køkken ofte anvender fiskesovs. Indflydelsen fra det thailandske køkken ser man i valget af krydderurter i retterne - citrongræs og lime. 

Men vietnameserne har også deres helt egne retter, som f.eks. deres egne buddhistiske vegetarretter.

 

Specielle retter fra det vietnamesiek køkken

Et spændende køkken med egne retter og mere generelt østligt inspirerede retter. Lad os nævne nogle af de særlige retter og tilbehør fra det vietnamesiske køkken: 

Goi cuon - Forårsruller med forskelligt fyld. 

Nuroc cham - Den traditionelle vietnamesiske sovs. Næsten alt kan dyppes i denne særlige og velsmagende sovs. Hovedingredienserne er: fiskesovs, chili og lime eller citronsaft. Sovsen findes på et hvert veldækket bord og er lige så vigtig for vietnameserne, som BBQ-sovs er for amerikanerne.  

Pho - Bøfnudler - spises ofte til morgenmad i Nordvietnam

Banh mi - En Fransk-vietnamesisk sandwich, populær som fastfood og take away. Retten består af et franske flutes og vietnamesiske kødretter. 

Com tam - ris med ristede svinekødsstrimler 

Ca phe sura da - Meget stærk kaffe, alla den tyrkiske kaffe, men endnu stærkere. Ofte serveres der kondenseret mælk, sukker og isterninger til.  

Pho - Klassisk nudelsuppe, som spises både til morgenmad og aftensmad. Retten består oftest af glasnudler, kyllinge- eller svinekød, bouillon, krydderurter og en lille smule chili. 

 

Restauranter med vietnamesisk mad som take away

Ofte kan det i vesten være svært at skelne mellem kinesiske og vietnamesiske retter, men der findes gode autentiske restauranter med vietnamesisk mad, så støt endelig op om vore samarbejdspartnere her på siden.  

Det vietnamesiske køkken er et spænede køkken, som vi helt klar vil anbefale dig at prøve. Du kan nemt bestille mad fra vores engagerede samarbejdspartner her på siden. Vi har en del at vælge imellem, men lad os fremhæve et par stykker som inspiration:  

  • Asian Wok House, Nordborg. Super godt udvalg af vietnamesiske og kinesiske retter.   
  • Restaurant Pho Saigon, København V. Et spændende miks af vietnamesiske og vegetariske retter.
  • Phunky, Vojens. Vietnamesiske retter og anden cafe mad, her er noget for alle.

 

Men kig endelig nærmer på siden her, vi har samarbejdspartnere i det meste af landet. Er der ikke en vietnamesisk restaurant nær dig, kan vi måske friste med mad fra det kinesisk køkken eller det thailandske køkken, som ligger tæt op ad det vietnamesiske.  

Du finder alle vore forskellige køkkentyper her på siden - køkkentyper, hvor du også nemt finder en lokal leverandør.  

Er du åben for alle køkkentyper, søger du nemt på postnummer på vores forside eller finder din by i alfabetisk orden her på siden – byer.  

Hos os skal det være supernemt at bestille take away hos gode samarbejdspartnere. Vi glæder os til, også at hjælpe dig med dit næste måltid.  

Velkommen og velbekomme. 

Hvad har du lyst til?

Amerikansk
Indisk
Pizza
Italiensk
Sushi
Grill